Revalidatie en therapie

Jij in beweging

Ben je onlangs geopereerd? Zoek je een vlot herstel na een (sport)blessure of wil je spieren versterken? Bij Kinehuis Wow helpen we jou om die Wow in jezelf (terug) te vinden. Dat doen we met onderbouwde oefeningen, hands-on technieken én vooral met een luisterend oor.

Algemene kinesitherapie en revalidatie

Reken op ons voor revalidatie bij protheses, scheuren in ligamenten, spier-, pees- of kruisbandletsels, ontstekingen en overbelastingsletsels.

Hoe gaan we te werk?

Je behandeling bestaat uit handmatige technieken en functionele oefeningen, waarbij je specifieke bewegingen nabootst die je normaal in het dagelijkse leven zou uitvoeren. Zo werken we toe naar het punt waarop je je net weer zo energiek en vrij voelt als voor de blessure. Daarnaast vertrouw je op ondersteuning bij het verbeteren van je evenwicht, coördinatie, houding en stabiliteit.

Manuele therapie

Wanneer je je lichaam overbelast, kunnen er problemen optreden die de beweging belemmeren en pijn veroorzaken. Manuele therapie helpt bij het verminderen van deze kwalen en verbetert je mobiliteit.

Hoe gaan we te werk?

We maken gebruik van verschillende technieken. Soms voert de therapeut de bewegingen voor jou uit. Andere keren neem je actief deel aan de oefeningen. Dit combineren we met handelingen om de spieren en bindweefsels aan te pakken. Op deze manier helpen we je lichaam opnieuw bewegen.

Sportkinesitherapie en revalidatie

Een knieblessure, verstuikte enkel of een ander letsel? Elke sporter kan bij Kinehuis Wow terecht voor individuele of functionele trainingstherapie. Bij een sportblessure is het belangrijk om de juiste revalidatie te volgen zodat je kunt sporten zoals ervoor. Voorkom dat je klachten terugkeren of dat je opnieuw geblesseerd raakt. Als sporter is het ook interessant om preventief te werken aan de zwakke punten in je lichaam. Zo vermijd je mogelijke lichamelijke klachten of blessures.

Hoe gaan we te werk?

We bespreken jouw individuele doelen om een vlot en progressief herstel te bekomen. Elke sporter kan bij ons terecht in de praktijk. Wij stellen een oefenprogramma functioneel en helpen mee in het opstellen van een trainingsprogramma om je terug te brengen naar je sport.

Medical taping

Taping levert een waardevolle bijdrage aan bepaalde revalidaties of herstelprocessen. Het helpt je bij dagelijkse activiteiten, sportieve inspanningen en werkt pijnverlichtend. Daarnaast kan je tape preventief gebruiken om de kans op herhaling van blessures te verminderen.

Hoe gaan we te werk?

Er zijn verschillende soorten tape en technieken om ze aan te brengen op het lichaam. Afhankelijk van wat het doel is van de tape bepalen we de soort tape en de specifieke techniek zodat ze het gewenste resultaat kan geven.

Dry needling

Heb je last van verkrampte spieren? Doen (chronische) spierklachten je de das om? Dry needle heeft als doel de spier snel en langdurig te ontspannen.

Hoe gaan we te werk?

Bij dry needling prikken we specifieke spieren aan met een dunne naald, om de herkenbare pijn te verminderen. Dit spanningspunt identificeren we door lokale drukpijn en uitstralingspijn naar een specifiek gebied. Wanneer we de spier aanprikken, spant de spier zich lokaal op. Dit veroorzaakt een krampachtig gevoel en noemen we een ‘twitch’. Vervolgens ontspant de spier zich. Na de behandeling kan de spier nog even stijf en/of vermoeid aanvoelen, maar dit is van korte duur. We raden aan om nadien te stretchen, circulatie-oefeningen uit te voeren en warmte aan te brengen.

Ademhalingstherapie

Deze therapie is geschikt voor wie last heeft van hyperventilatie, bronchitis, astma of andere ademhalingsproblemen. We helpen je met de juiste technieken om je ademhaling onder controle te houden.

Hoe gaan we te werk?

Bij ademhalingstherapie richten we ons enerzijds op autogene drainage, waarbij je leert voelen waar het slijm vastzit en specifieke technieken leert om het slijm naar boven te brengen.

Verder omvat de therapie zelfstandige en actieve ademhalingsoefeningen. Hierdoor leer je je ademhaling beter onder controle te houden of wordt je een correct ademhalingspatroon aangeleerd. Deze kan je in je dagelijkse leven toepassen.

Bij baby’s of kleine kinderen gebruiken we een grote bal waarop we ‘bouncen’ om de ademhaling te bevorderen en te versnellen. Daarnaast passen we manuele technieken toe waarmee we de ademhaling begeleiden en het kind helpen slijm op te hoesten.

Lymfedrainage

Bij lymfedrainage stimuleren we handmatig het lymfestelsel, wat een interne gezonde vochtbalans bevordert. Dit helpt bij de celregeneratie, een sterkere immuniteit, je hormoonbalans en het verminderen van stress.

Hoe gaan we te werk?

Lymfedrainage is in de eerste plaats een manuele techniek waarbij we starten vanuit het centrum van je lichaam en zo verder werken naar de specifieke zone van je klachten. We geven ook advies die je kunnen helpen om je lymfesysteem te ondersteunen buiten therapie. Dit kan gaan van steunkousen en taping tot oefeningen of levensstijl.